Přednáška KDY V PRŮBĚHU ROKU HROZÍ VČELÁM NEJVĚTŠÍ NEBEZPEČÍ Valašské Meziříčí

30.03.2019 08:00

 

 

Vážení včelaři a včelařky.

Většina včelstev má již první prolety za sebou, v úlech to už pomalu začíná kynout. Někteří z vás už určitě podlehli neodolatelnému cukání rukou a když už do úlu rovnou nevlezli, tak alespoň odklopili strůpek a pohledem na včely potlačili abstinenční příznaky a touhu po žihadlech. Na některé z vás však možná čekalo nemilé překvapení…

Přicházíme s nabídku poslední přednášky, kterou jsme pro vás v rámci cyklu Valašského včelařského vzdělávání pro období podzim 2018-jaro 2019 připravili.

 

KDY V PRŮBĚHU ROKU HROZÍ VČELÁM NEJVĚTŠÍ NEBEZPEČÍ

Přednáška je zaměřena na zamyšlení nad tím, kdy se včelař nejvíce obává o osud svých včelstev a v které části roku to nemá včela se včelařem lehké...

Lektorem přednášky je Ing. František Texl. Vystudoval Mendelovu univerzitu v Brně, Provozně ekonomickou fakultu, obor mechanizace zemědělství. Včelařské vzdělání a dovednosti si posléze doplnil na Ústřední včelařské škole ČSV.

Včelaří od roku 1982 ve Vranově nad Dyjí a okolí. V roce 2006 se profesionalizoval. Obhospodařuje 149 včelstev. Provozuje rozmnožovací chov včelích matek a věnuje se také výrobě medoviny. Je dlouholetým bývalým předsedou Sekce komerčních včelařů. Rovněž se věnuje přednáškové a vzdělávací činnosti pro včelaře, přednáší ve Včelařském vzdělávacím centru v Rosicích u Brna, na Moravské včelařské škole v Hranicích na Moravě a na SOU Blatná, obor včelař.

 

Přednáška se jako vždy uskuteční v KD Hrachovec (Valašské Meziříčí), v sobotu 30. března od 9 hodin – prezentace účastníků od 8 hodin.

Pokud uznáte za vhodné, můžete pozvánku předat ostatním včelařům z vašeho okolí.

 

Jménem včelařů Valašskomeziříčska vás srdečně zvou

Antonín Váhala a Jiří Mohelník